Dikkat: Zırlama sekmemiz açılmıştır, lütfen bir göz atın.


5 Mart 2014 Çarşamba

Spreadsheet Applications in Business - Week 1 Practice Birkaç Tüyo

Bilginler ne haber?

Dünyanın en zevkli dersinden sevgilerle, net yanıtları paylaşmadan şimdi şöyle bir bakalım ödevimize.

Q1 - Sales Profit

Satılan miktar ve kar hücrelerinin formülünü yazmak basit, diğer ikisi için ise önce problemi kavramak sonra formüle dökmek yatıyor. Total cost sadece satılanların maliyeti. Revenue için ise ürünlerin maliyetin %40 fazlasına satıldığını düşünerek şık bir formül yazmalıyız. Ben bu case'i vlookup kullanarak çözdüm, if formülü ile de yapılabilir gayet, ama bunu amelelere öneririm yalnızca.

Zorluk derecesi: İlkokullu

Q2 - Competition

İki tane kriterden herhangi birisi varsa DENIED oluyormuş, bağırıyor soru IF-OR formülü ile başlanması gerektiğini, formülün devamında ise IF-AND kullanacaksınız, response 1'in 1 olması ve second partın 15'ten küçük olması, bu iki kriter değilse de direk ana formülün 3.parametresine level 2 yazmalıyız. Elegant formül ha, ben beğendim.

Zorluk derecesi: Jessie Mccoy

Q3- Microsoft AD

12000 ile 4'ün çarpımını mı yazdın oraya yoksa, falaka ile geliyorum konutuna. If formülü ile rahat yazılabilecek can yakmayan bir case. H9'un 5'ten, 10'dan ve 20'den küçük veya eşit olmasının sonuçlarını yazacaksın. En sona da 20'den büyük olma ihtimali kalıyor ki direk neticeyi gireceksin formüle. H9*$C$13 ile bitirip 3 parantez kapatıp halledeceksin. Bence oldu!

Zorluk derecesi: Mabel Matiz

Q4 - Competitors

Aman ha şunu yanlış anlamayın, zaten her yıl %10 artıyor ilk rakip girdiğinde %30 azalacak, o zaman net %20 küçülme ile satışlara devam ederiz. Bu şekilde değil ahbap. Bu şekilde değil! Cevaplara bakılırsa önce %10 arttırırsın sonra bu eklenmişin %30'unu çıkartırsın. Case'in başka yanlış anladığım tarafı da, yeni rakipler girdikten sonraki her yıl azalış aynı oranda devam edecek zannetmem, soruyu dikkatle okuyunca sadece girdikleri sene satışlarımızı belirtilen oranlarda düşürdüklerini fark ettim, diğer yıllarda %10 şeklinde büyümeye devam. 2006 ve 2009 yılına özel if formülleri yazarsak neticeye ulaşmış oluruz.

Zorluk derecesi: Zor değil

Q5 - Drug Sales

Formülü yazarken devreye küçükçe mantık katmanız gereken bir case. İlk 3 yıl %15 büyüyecekse, bunu if'li formülde A9<5 ise olarak gösterebilirim. Bu kadar tüyo yeter.

Zorluk derecesi: Kek

Q6 - Job Candidates

Çiçeği burnunda üniversite talebesi değildik artık bu case'i ilk gördüğümüzde, üniversitemizin hazırlık haricinde 2. yılında çözmeye çabalamıştım bunu, iç içe nasıl hem if_and hem de if_or'un kullanılacağını bilmediğimden yapamamıştım. Dediğim gibi if_and'in içinde if_or kullanacaksınız. Önce B2 erkekse diye başlayın ve dümdüz devam edin, B2 erkekse yanınıza gelip kafanızı kıracaktır.

Zorluk derecesi: Anştayn


jyoung sizi seviyor unutmayın....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazma kuralları ve ön şartların kabulü sözleşmesi:

* İfade etmek istediğinizi açık ve net bir biçimde yazın. (Bence bunu yapabilirsiniz.)
* Sorduğunuz tüm sorulara cevap alma garantiniz yoktur.(Genelde yanıtlarım ama.)
* Yorumlar benim denetimimden geçtikten sonra yayınlanır. (Bunu bil.)
* Tüm bu maddeleri okuduysan, hepsini kabul etmiş sayılırsın. (veya kapı orda.)
* Çalınan eşyalarınızdan müessesemiz sorumlu değildir.
* Önce kadınlar ve çocuklar...

Buyrun klavye sizin...